François Van Leeuw benoemd tot nieuwe voorzitter van het Belgian Offshore Platform

19/06/2020

De Raad van Bestuur van het Belgian Offshore Platform (BOP) heeft François Van Leeuw benoemd tot voorzitter van het BOP.
Hij volgt Jaak Rutten op die de afgelopen vier jaar voorzitter was. Sinds enkele maanden is Jaak met pensioen gegaan.

François Van Leeuw is co-CEO van Parkwind, een holdingmaatschappij van Colruyt Group die momenteel vier windparken in de Belgische Noordzee exploiteert met een totale productiecapaciteit van 771 MW. Na eerdere ervaringen bij Colruyt, Bank Degroof en de VUB, zette François Van Leeuw vanaf het prille begin in 2009 samen met een enthousiast team zijn schouders onder de uitbouw van Parkwind.
Als voormalige CFO en actuele co-CEO van Parkwind, was hij zeer nauw betrokken bij de constructie, financiering en voltooiing van de Belgische offshore windparken Belwind, Northwind, Nobelwind en Northwester II.

“De federale regering heeft gezorgd voor de ontwikkeling van 2262 MW aan windenergie in de Belgische Noordzee tegen eind 2020 en voor een verdubbeling van dit vermogen na 2020. Het is nu meer dan ooit noodzakelijk om de ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnen en met name offshore windenergie zoveel mogelijk te versnellen. Als nieuwe voorzitter van het BOP zal ik het werk van mijn voorganger voortzetten om de sector zo ver mogelijk te brengen en om offshore windenergie als hoeksteen van de Belgische energietransitie in te stellen”, zegt François Van Leeuw.