Annemie Vermeylen kondigt vertrek bij het BOP aan

02/11/2020

Annemie Vermeylen (56), secretaris-generaal van het Belgian Offshore Platform, heeft haar ontslag bij het BOP aangekondigd. Per 31 oktober 2020 legt zij haar functie neer.

Annemie Vermeylen is actief in de sector sinds de begindagen van de offshore windenergie ontwikkelingen in België (2001). Gespecialiseerd in internationaal zeerecht en hernieuwbare energie, en met ervaring in de eerste Belgische windparken op zee, werd ze bij de oprichting van het BOP gevraagd om de vereniging van de offshore windenergie sector te leiden. Sindsdien is de organisatie en de werking uitgebreid. Mede dankzij haar staat BOP nog meer op de kaart als gesprekspartner en pleitbezorger voor offshore windenergie.

Vanaf maandag 2 november 2020 zal ze het kabinet van de federale minister van energie vervoegen als adjunct-kabinetschef. Met deze nieuwe professionele uitdaging wil ze haar expertise, ervaring en netwerk inzetten om België mee op het spoor van de duurzame energietransitie te zetten.

De voorzitter, de bestuurders en het team danken Annemie voor haar zeer professionele en voortreffelijke inzet van de afgelopen jaren.

Verwacht wordt om tegen half december een opvolger voor Annemie te kunnen aanduiden. Intussen zal Hugo Canière de functie van secretaris-generaal a.i. vervullen.